Jacob Jensen er en anerkendt dansk designer, som har udviklet og designet et hav af industrielle produkter igennem årene. Ikke mindre end 500 forskellige produkter er det blevet til – alt lige fra briller, telefoner og radioer til ure, elkedler og naturligvis den populære Jacob Jensen røgalarm.

Brand i hus

I 2012 rykkede det danske brandvæsen ud til ca. 5.000 brande.

Hvis du er på udkig efter en moderne designer røgalarm, så bør du tage et kig på de forskellige optiske og ioniske røgalarmer fra Jacob Jensen. Udover at de har et lækkert og stilrent, dansk design i sort eller hvid, så er de tilmed kåret som nogle af de allermest effektive og sikre røgalarmer på markedet.

Netop sikkerhed og effektivitet er noget af de absolut mest væsentlige at bide mærke i, når du er på udkig efter nye røgalarmer til hjemmet – i sidste ende handler det om liv og død, og det anbefales derfor ikke at gå på kompromis med kvaliteten på dette punkt.

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykkede det danske brandvæsen i 2012 ud til ca. 5.000 brande rundt omkring i landet. Hele 58 af disse brande medførte dødsfald – dødsfald, som sandsynligvis kunne have været undgået ved korrekt brug af gode røgalarmer.

Herunder ser vi mere på den populære designer røgalarm fra Jacob Jensen. Vi gennemgår endvidere forskellen på optiske og ioniske røgalarmer, samt hvor i huset du bør opsætte dine røgalarmer.

 

 

Hvordan klarer jacob jensen røgalarm sig i tests?

Jacob Jensen Røgalarm

Jacob Jensen røgalarm har ikke blot et lækkert stilrent design men er også kåret som en af de bedste røgalarmer.

I 2011 lavede Forbrugerrådets blad Tænk en gennemgående test af 24 forskellige røgalarmer af henholdsvis udenlandsk og dansk design, og resultaterne var slående. Hele ni ud af de 24 røgalarmer fejlede i testen, og en håndfuld havnede markant i toppen som de mest effektive og betryggende.

Den ioniske Jacob Jensen røgalarm endte på en flot og velfortjent plads blandt de to bedste. Mange af de alarmer, som fejlede i testen, reagerede alt for sent på kraftig røg – nogle af dem var hele 10 minutter om at sætte i gang, hvilket er alt for langsomt.

Alarmerne i toppen af listen, heriblandt røgalarmen fra Jacob Jensen, præsterede at gå i gang allerede efter 2 minutters tid, hvilket er meget mere optimalt og hensigtsmæssigt i forhold til at blive vækket og alarmeret i god tid.

 

ANNONCE:

Da vi ikke længere kan finde Jacob Jensen røgalarmer hos nogle online forhandlere anbefaler vi disse:

[table “6” not found /]

Hvad er en optisk røgalarm?

Der findes overordnet set to former for røgalarmer, som fungerer på hver sin måde. Begge typer opfanger røgpartiklerne fra branden, men det sker på to forskellige måder. Den første alarm kaldes for en optisk røgalarm, og den fungerer således, at den ser røgen, mens den endnu er kold.

Når en brand opstår, sker der først og fremmest det, at gløderne langsomt skaber en kold, men synlig røg. I denne fase af branden vil en optisk røgalarm se røgen og reagere hurtigere end en ionisk røgalarm.

En optisk røgalarm egner sig godt til rum, hvor der typisk vil opstå fejlalarmer i forbindelse med pludselig temperaturskift, dampe og træk. Disse rum kan f.eks. være køkkenet og uden for badeværelset, som hyppigt udsættes for sådanne ufarlige udløsere, hvor man helst gerne ser, at røgalarmen ikke går i gang.

 

Hvad er en ionisk røgalarm?

I modsætning til den optiske røgalarm, som ser den kolde røg, gør en ionisk røgalarm dét, at den føler varmen fra røgpartiklerne. Ved pludselige og hurtigt voksende brande tager flammerne til, og røgen bliver varm og usynlig.

En optisk røgalarm er derfor bedre og hurtigere til at reagere på denne form for brand og varme, hvorved den går i gang og alarmerer personer i boligen i tide.

Den egner sig godt til rum, hvor branden kan hurtigt kan opstå og udvikle sig til flammer og høj varme. Tilsvarende er den ikke særlig velegnet til køkken, badeværelse og lignende rum med damp og temperaturskift.

Update: De ioniske røgalarmer fra Jacob Jensen føres desværre ikke mere.

 

Tips til placeringen af dine røgalarmer

Det er selvfølgelig meget væsentligt, hvor i huset du vælger at opsætte dine røgalarmer. Som grundregel kan man sige, at samtlige opholdsrum bør være forsynet med en god og sikker røgalarm, dette være sig stuen, sove- og børneværelser samt lignende rum, hvor familien opholder sig jævnligt.

Ovennævnte rum er bestemt af højeste prioritet, men det anbefales at sikre samtlige dele af huset, og de fleste vil da nok også mene, at en investering i overlevelse ikke er en investering, man bør kimse ad. Øvrige rum kan f.eks. være trapper, gange og kontorer.

Nogle mener, at man bør undgå at opsætte røgalarmer i køkkenet og på badeværelset. De fleste røgalarmer af høj kvalitet, heriblandt den førnævnte Jacob Jensen røgalarm, er udstyret med reguleringsmuligheder til netop køkken og andre rum, hvor den kan være behov for at reducere følsomheden, f.eks. når der laves mad.

Vær dog opmærksom på, om din valgte røgalarm kan holde til at opsættes på badeværelset, i kælderrum og andre steder, hvor der er meget fugtigt.