Når unge mellem 18 og 25 år skal have en bilforsikring, kan de opleve at prisen for en bilforsikring er højere end den er til ældre og mere erfarne bilister. Denne prisforskel skyldes, at unge bilister mellem 18 og 25 år, statistisk set, har flere skader, sammenlignet med andre aldersgrupper. Derfor kan man godt opleve, at nogle forsikringsselskaber helt bevidst sætter prisen på bilforsikringer for nye bilister højt, så unge fravælger selskabet. 

Dit valg af bil har også stor betydning for prisen på din forsikring. De større og dyre biler som f.eks.  Audi og BMW er ofte dyre at forsikre, da bilens nypris, størrelse og antal hestekræfter er afgørende for den endelige forsikringspris. På baggrund af dette kan det derfor være fordelagtigt at vælge en mindre bil. 

Prisen på din forsikring afhænger selvfølgelig også af hvilken type forsikring du vælger. Vælger du f.eks. kun en billig ansvarsforsikring til unge, hvor du ser bort fra kaskoforsikringen, vil du opleve, at din pris er lavere. Her skal du naturligvis være opmærksom på, at du dermed også vil være dårligere dækket. Du kan læse mere om de forskellige typer bilforsikring her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilforsikring til unge studerende

Som studerende skal du være opmærksom på, at forsikringsselskaberne ikke tager højde for, om du er studerende, arbejdsløs eller selvstændig. For at få en billig forsikring vil det være fordelagtigt at sammenligne alle danske bilforsikringer, for at finde frem til den billigste. Hvis du som studerende kører i dine forældres bil, kan du blive tilføjet som medkørende, da deres bilforsikring er billigere. Ved at være tilføjet i deres forsikring kan du på den måde løbende optjene anciennitet. Typisk er der en prisforskel på mere end det dobbelt mellem uerfarne bilister og bilister der har mellem 4 til 5 års erfaring. 

Hvis du ikke bliver tilføjet som medkørende, uanset om du er studerende eller ej, kan forsikringsselskabet antage det som forsikringssvindel og bedrageri. Dette kan medføre bøder og/eller fængselsstraf, uanset om du har gjort det bevidst eller ej.