Når man nævner ordet pengeskab, vil de fleste almindelige mennesker nok tænke enten på Olsen Banden og Franz Jäger eller på virksomheder. Men faktum er, at flere og flere private danskere investerer i penge- og værdiskabe i disse år. Dette skyldes dels et øget antal af indbrud og dels at mange har fået øjnene op for at beskytte deres værdier og personlige ejendele i tilfælde af brand.

Brandskab pengeskab.

Et brandsikkert pengeskab.

Efterhånden som flere og flere virksomheder har brugt mange kræfter og penge på at tyverisikre deres lokaler og værdier, har indbrudstyvene flyttet fokus mere over på private boliger, der slet ikke i samme grad er sikrede. Det har skabt en hel ny industri for alarmer og andre former for værdisikring i private hjem.

Men det er ikke kun indbrud man som privatperson eller familie skal være nervøs for eller sikre sig imod. Det kan godt være at det heldigvis er sjældent at ens bolig brænder ned til grunden, men alligevel hænder det for folk fra tid til anden og bare tanken om at miste alle ens ejendele kan vel bringe tårene frem i øjenkrogen hos de fleste. Det meste indbo kan forsikres og erstattes, men der er lige de få personlige genstande, minder osv. der er helt uerstattelige.

Hvad skal jeg opbevare i et brandsikret pengeskab?

En fornuftig indboforsikring dækker det meste af dit almindelige indbo ved brand. Det er f.eks. møbler, tøj, bøger, elektronik osv. Derfor er det følgende ting du skal fokusere på, når du vælger hvilke værdier der skal opbevares i et brandskab: For det første er det en rigtig god idé at gemme kvitteringer på de førnævnte ting – TV, computere, dyrt tøj, osv.

Forsikringsselskabet vil med al sandsynlighed kræve disse, og så hjælper det ikke meget at de er gået til i samme brand som genstandene. Dernæst anbefaler vi at gemme backup af alle dine vigtige digitale data. Dette er f.eks. fotos, videooptagelser, skriverier, arbejde og officielle dokumenter mv. I det hele taget kopier af alle de ting på computeren, som du ikke vil risikere at miste. Du kan med fordel lave backups på DVD’er, som du så kan opbevare i dit brandskab. Læs mere herunder omkring hvilken type brandskab, der kan sikre datamedier. Til sidst er det oplagt at bruge det brandsikrede pengeskab til at opbevare vigtige papirer, dagbøger, kontanter og andre værdier.

Visse forsikringsselskaber kræver et brandsskab for at forsikre bestemte værdigenstande, så overvejer du i forvejen at investere i et skab, så ring gerne til dit forsikringsselskab og hør, hvad deres bestemmelser er på området.

Tilbud på brandsikre pengeskabe

ANNONCE:

 

 

Kreator – Brandsikkert pengeskab

 

Pris 2.751,50

Mere info om pengeskabet


Alkon – MVO4 – Brandisoleret pengeskab

Pris11.810,00

Mere info om pengeskabet

Brandskabe testes grundigt

Ægte brandskabe er ikke bare brandskabe fordi de bliver markedsført som brandskabe. Det du som køber af et brandsikkert pengeskab skal gå efter er skabe, der er testet og godkendt under enten den nordiske standard NT Fire 017 eller den europæiske samme EN 15659 LFS. Hvilket brandskab du skal vælge afhænger meget af, hvad du påtænker at opbevare i skabet. Den mærkning du skal holde øje med er dels P- og DIS-mærkningen.

Under testen placeres værdiskabet i en oven, der varmer skabet op til 1000 grader celcius, samtidig med at der er temperametre placeret indvendigt i skabet. Hvis den indvendigt temperatur ikke overskrider 177 grader celcius, så mærkes brandskabet med P, hvilket betyder at det er godkendt til at brandsikre papirdokumenter. Kan temperaturen holdes under 55 grader celcius mærkes skabet med DIS og det bliver godkendt til at sikre datamedier som f.eks. cd-rom’er, DVD’er mv. Dernæst testes det, hvor længe brandskabet kan holde den samme indre temperatur, hvilket angive i én af fire tidsangivelser: 30, 60, 90 eller 120 minutter. Mærkningen bliver altså derefter eksempelvis:

  • P60 – der betyder at brandskabet kan brandsikre dokumenter i op til en time.
  • DIS90 – der betyder at brandskabet kan brandsikre datamedier i op til halvanden time.

På denne måde er det udfra mærkningen muligt at vælge det værdiskab, der passer til dit behov for brandsikring af dokumenter, datamedier og andre værdier.

Brandskabe sikrer dig samtidig mod tyveri

Fordelen ved at investere i et brandskab er, at det udover at beskytte dine værdigenstande mod brand samtidig også beskytter dem mod tyveri. Et brandskab er jo et værdiskab, der er yderligere beskyttet mod høje varmegrader.

Pengeskabe testet efter den europæiske standard EN 1143-1 og opdeles af brancheforeningen for forsikring i forskellige såkaldte Skafor-klasser alt efter hvor lang tid det vurderes at tage en indbrudstyv at bryde dem op:

  • Gul Skafor: 12-20 minutter
  • Grøn Skafor: 20-28 minutter
  • Blå Skafor: 28-40 minutter
  • Rød Skafor: Over 40 minutter