Hvert år anmeldes der over 50.000 indbrud i danske beboelser, hvor indbrudstyvene kan finde på at stjæle alt fra børnenes fjernsyn på værelset og videre til dyrbare arvestykker.
Derfor har mange danske familier i dag en familieforsikring, der også kendes under navnet indboforsikring.


En familieforsikring sikrer dig økonomisk, hvis uheldet skulle være ude, og du får typisk en rigtig god dækningsgrad i forhold til det beløb, du betaler hver måned eller kvartal.
I denne artikel vil vi derfor fortælle dig, hvad en familieforsikring er, hvad den dækker, hvordan du skaffer den billigste af slagsen og så videre.

ANNONCE:

Vi har gjort det rigtig nemt for dig at finde en billig familieforsikring:

  • Få priser på familieforsikring (indboforsikring) fra 3 forskellige forsikringsselskaber efter eget valg
  • Spar tid – udfyld kun én formular
  • Find hurtigt en billigfamilieforsikring til bedste pris
  • Tilpasset præcist dine behov
  • Gratis og uforpligtende

Kort om indbrud

En af de primære årsager til, at mange tegner en familieforsikring er, at man ønsker at sikre sig økonomisk i tilfælde af indbrud.

Som vi nævnte i introduktionen, så sker der imponerende +65.000 indbrud i danske beboelser hvert eneste år, hvilket giver os en kedelig EU-rekord.

Siden 2009 har vi set en faldende tendens i antallet af indbrud, men 2014 var stadigvæk et stærkt indbrudsplaget år med hele 67.365 indbrud ifølge statistik fra politiet selv.

Dette står i skarp kontrast til andre former for kriminalitet, hvor der eksempelvis ”kun” blev begået 23.147 butikstyverier og 2.315 røverier i 2014.

Derfor er indbrudskriminalitet noget, der rammer rigtigt mange danskere, da indbruddene rammer bredt over hele landet, og konsekvenserne kan være store for den enkelte familie.

Mange familier føler nemlig, de er blevet dybt krænket i forbindelse med indbrud, ligesom andre ikke føler sig trygge i egen bolig efterfølgende. Derudover kan der i forbindelse med et indbrud blive stjålet værdier for ti- eller hundredtusindvis af kroner. Derfor er en familieforsikring et yderst stærkt sikkerhedsnet i sådanne tilfælde.

I hvilke tilfælde dækker en familieforsikring?

En familieforsikring skaber tryghed

Skab tryghed med en god familieforsikring

Det er dog ikke kun i tilfælde af indbrud, at en familieforsikring kan hjælpe til.

Det kan naturligvis svinge fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvornår en familieforsikring dækker, men der er alligevel nogle generelle linjer, som man kan kigge på.

Oftest dækker en familieforsikring indbrud, vandskade, brand og uheld. Det vil altså sige, at du kan få dit indbo erstattet, hvis der skulle opstå en brand i køkkenet, hvis en vandskade skulle ødelægge møbler i din stue eller lignende.

Men derudover kan nogle familieforsikringer også dække på mere utraditionelle tidspunkter. Det kan eksempelvis være i tilfælde af, at din vaskemaskine brænder sammen og ødelægger tøjet, hvis der sker noget med din bagage, når du kører med tog eller flyver i Danmark eller en række andre tilfælde.

Familieforsikringer dækker lidt af hvert

Det er også relevant at spørge, hvilke genstande i ens familie og hjem som en familieforsikring egentlig dækker.

Her plejer man typisk at skelne imellem almindeligt indbo og værdigenstande.
Almindeligt indbo er typisk de ejendele, du ejer, som kan flyttes i dit hjem.

Det gælder eksempelvis TV, iPhones, værktøj, møbler, tøj, bærbare computere, vaser og lignende. Derudover er der værdigenstandene, som typisk er smykker, kontanter og lignende. Sidstnævnte dækkes ikke fuldt ud, hvorfor man skal afskrive noget af værdien her.

Dit almindelige indbo dækkes i de tilfælde, som beskrevet i afsnittet ovenover. Men derudover er det værd at fremhæve, at flere forsikringsselskaber har scenarier, hvor du også kan være dækket ind ud over det sædvanlige. Eksempelvis dækker flere selskaber dit tøj, hvis du styrter på cykel og lignende, ligesom der også findes familieforsikringer med en inkluderet ansvarsforsikring, sådan du er dækket, hvis du ved et uheld kommer til at gøre skade på andre mennesker eller deres ejendele.

Sæt den rigtige forsikringssum

Når du skal tegne en familieforsikring, er det vigtigt, at du indlægger den rigtige forsikringssum i aftalen. Forsikringssummen bestemmer, hvor stort et beløb af dine ejendele, som forsikringen dækker, hvis uheldet er ude. Jo lavere forsikringssummen er, jo lavere bliver prisen også.

Derfor vil nogle måske føle, at de har et økonomisk incitament til at skrue ned for forsikringssummen for at indhente en billig forsikring.

Man bør dog gøre sig klare tanker om, hvor vidt man er villig til dette.

Hvis man eksempelvis tegner en forsikringssum på kr. 150.000,-, men man udsættes for et indbrud eller en brand, hvor der sker skader for mere end dette, vil man potentielt have tabt masser af penge, hvorfor den øgede forsikringspræmie i sidste ende kan være givet godt ud.

Sikr dig selv den bedste pris på familieforsikring

Ligesom mobilmarkedet, internetmarkedet og andre brancher med stor konkurrence, er det samme tilfældet for forsikringsbranchen, hvor selskaberne i høj grad svinger på pris og kvalitet.

Derfor er det en god idé, at man ikke blot tager det første og det bedste, men at man i stedet for vælger at indhente tilbud fra flere parter.

Vi anbefaler derfor, at man eksempelvis indhenter tilbud fra 3 forskellige parter, således man kan sammenligne på tværs. I øvrigt kan man altid prøve at forhandle sig frem til en bedre pris end den standardpris, der annonceres på hjemmesiderne. Eksempelvis er der ofte mulighed for at score sig selv en besparelse, hvis man vælger at samle flere eller alle sine forsikringer hos ét forsikringsselskab.