Smartphone forsikring

Du kan forsikre din smartphone både mod skader og tyveri.

Smartphones og tablets er dyrt elektronik og der er flere ting du skal være opmærksom på, hvis du vil sikre den. Først og fremmest er smartphonen populær hos de langfingrede. De har nemlig nemt ved at omsætte dem selv om de er brugte.

Derudover kan din smartphone nemt gå i stykker, enten hvis du taber den eller hvis der kommer vand på.

Tyverier og skader på din smartphone kan godt dækkes af forsikringen. Men hvad og hvor meget afhænger af hvilke forsikringer du har.

Hvornår dækker Indboforsikringen smartphone tyveri

Din smartphone er en værdigenstand lige som alt dit andet indbo. Ved indbrud vil din indboforsikring altså dække, men der skal selvfølgelig være tale om indbrud.

Men din smartphone kan også blive stjålet uden for dit hjem, altså mens du har den på dig. Det tager ikke andet end få sekunder for en lommetyv at distrahere dig og snuppe din smartphone.

I sådanne tilfælde er det ikke altid din forsikring vil dække. Der er nemlig tale om simpelt tyveri eller lommetyveri og her kræver nogle forsikringer kræver at du opdager lommetyveriet mens det foregår og råber op så dine omgivelser kan høre dig.

Sørg for du tjekker din police vedr. dette eller kontakt dit forsikringsselskab for en uddybning.

Få tillæg som dækker skader

Selvom du sikkert passer godt på din smartphone, har du som de fleste andre sikkert oplevet at tabe den. Men da smartphones i dag har glasskærme, modsat de gamle mobiltelefoners plastik displays, holder smartphones sjældent når de tabes på hårde overflader som fliser og sten.

Du har sikkert også hørt om folk som har tabt deres telefon i toilettet eller tabt den i vandet ved havnen, stranden eller poolen. Så meget vand holder elektronik desværre ikke til.

Som udgangspunkt vil dit forsikringsselskab ikke dække den slags skader. Her skal du tegne en særlig tillægsforsikring. Mange gange kan du købe tillægsforsikringen samme sted du køber din telefon. Men har du mange enheder i dit hjem, så kan det ofte bedre svare sig at tegne en fælles elektronikskade forsikring via indboforsikringen.

Dermed dækkes hele din husstands elektroniske apparater mod tab, vand og andre uheldige skader.

Festival dækning

Festival tyveri og forsikring

Sørg for dit festivaltelt er aflåst med hængelås når du forlader det. Ellers dækker din indboforsikring ikke.

Når du er på festival så dækker dine eller din hustands forsikringer de samme ting som i andre situationer uden for dit hjem.

Er du udsat for lommetyveri på festivallen, så sørg for at råb op. Forsøg ikke at pågribe tyvene selv, men tilkald hjælp hos servicevagter som vil sørge for at sikkerhedsvagter og politi kommer til stedet.

Hvis du efterlader din smartphone i dit telt, så skal du sørge for at teltet er aflåst med en hængelås. Det kan godt være tyve har nemt ved at komme ind selvom der er hængelås på, men det er låsen der gør forskellen om din indboforsikring dækker eller ej.