Husforsikring dækker skader på huset

Skader på huset efter en storm, kan løbe op i hundrede tusinde kroner. Sørg for at din husforsikring dækker sådanne skader.

Din største økonomiske investering er dit hus og du vil sikkert gerne passe rigtig godt på det. Derfor skal du forsikre det med en god husforsikring.

Sker der større skader på dit hus, så kan de være meget omfattende og dyre at reparere.

Vær også opmærksom på at den I nogle tilfælde kan være lovpligtig.

Hvornår og hvorfor husforsikring?

Er du snart ny husejer, er det vigtigt du har en husforsikring fra den dag du overtager huset, og er du allerede husejer, er det selvfølgelig vigtigt at du allerede har én. Bor du til leje – enten i en lejlighed eller i et hus, så skal du som udgangspunkt ikke have en husforsikring, men blot en indboforsikring.

En husforsikring dækker skader på dit hus – f.eks. efter storm, nedbør og brand eller som følge af indbrud og hærværk.

ANNONCE:

Sammenlign og find nemt en billig husforsikring

Vi har gjort det nemt for dig. Udfyld blot én formular så kan du få op til 3 forsikringsselskaber til at regne på præcis dine behov. Så kan du lave en hurtig sammenling finde den billigste husforsikring.

Klik her og få 3 tilbud

 

 • Du finder hurtigt den billigste husforsikring.
 • Det er gratis og uforpligtende.
 • Nemt at sammenligne husforsikring.

Har du egen bolig, f.eks. hus eller rækkehus, skal bør altså have en husforsikring. I ejerlejligheder er det for det meste ikke nødvendigt fordi ejerforeningens forsikring som regel er dækkende. Men der kan selvfølgelig være nogle særlige regler du bør se efter i vedtægterne.

Men selvom den dækker skader på dit hus, er det stadig vigtigt at du vedligeholder det. For hvis du lader huset forfalde, f.eks. undlader at beskytte træværk eller undlader mindre reparationer på taget eller i fundamentet, risikerer du at selv den bedste husforsikring ikke vil dække eventuelle følgeskader.

Skal du have husforsikring til et bindingsværkshus eller andet ældre hus, er det vigtigt at du budgetterer men en større vedligeholdelse, end ved f.eks. et nyt hus, for at opnå optimal dækning.

Husforsikring og solceller

Grundet den attraktive solcelleordning der har været gældende til og med 2012, har der været en kæmpe stigning af private solcelleanlæg. Hvis dit solcelleanlæg er opsat korrekt og der er dokumentation for din tagkonstruktion kan holde til anlægget, så vil din husforsikring dække eventuelle skader f.eks. som følge af storm eller snetryk. Sker der skader på selve anlægget, f.eks. hvis glasset smadre, vil husforsikringen ligeledes dække.

Hvis taget sætter sig eller braser sammen fordi taget ikke kan holde til solcelleanlæg, eller opstår der råd, fugt og svamp i tagkonstruktionerne, som følge af forkert installation, så vil husforsikringen ikke dække.

Er husforsikring lovpligtig?

Langt de fleste har optaget lån hos en kreditforening. Det vil et eller andet sted sige at kreditforeningen ejer dele af dit hus. Hvis dit hus skulle brænde ned, så er det altså ikke kun dig der mister penge men også kreditforeningen. Derfor vil din kreditforening kræve at du har en brandforsikring – som er en del af husforsikringen.

Den bedste husforsikring ved stråtag

Det siger nok sig selv, at der er højere brandrisiko, hvis du bor i et hus med stråtag. Forsikring af stråtag er ikke dækket af en normal husforsikring, men sker ved at tegne et stråtagstillæg eller en særlig brandforsikring. Stråtag giver dig altså en dyrere forsikring end hvis du havde haft et fast tag som f.eks. tegl eller eternit.

Sørg dog for at få brandsikret dit stråtag, da dette kan give dig nogle rabatmuligheder hos enkelte forsikringsselskaber.

Øvrige tilvalgsmuligheder

Udover den udvidet brandforsikring for stråtag, findes der også en række andre tilvalgsforsikringer. De dækker f.eks.

 • skader på glas, keramisk glas og kummer
 • svampeangreb
 • råd
 • insektangreb
 • skader på skjulte rør- og kabler i huset
 • skader på stikledninger og rør uden for huset
 • skader ved indtrængen af grundvand og nedbør
 • kosmetiske skader

En gennemgående renoveringen kan i mange tilfælde bedre betale sig, fordi du dels gør huset mere energivenligt og dels øger husets samlede værdi. Men det er selvfølgelig noget du må gøre op med dig selv.

Har en husforsikring en fast pris?

Prisen på en husforsikring er forskellig fra hus til hus og har derfor ikke en fast listepris. Derfor bør du indhente specifikke tilbud på din husforsikring. Brug knappen herunder og få tre tilbud fra forskellige selskaber.

Få tre gratis tilbud