En PIR sensor er en populær form for sensor, som oftest anvendes til lysstyring og alarmsystemer. PIR står for Passive InfraRed, og PIR sensoren bruger således infrarødt lys i sin sensor, hvorved den kan registrere ændringer og udsving i temperaturen, når personer bevæger sig.

Fotolarm med PIR fotosensor

Denne PIR sensor er en fotosensor som tager billeder når alarmen går.

Man ser hyppigt PIR sensorer blive brugt til styring af lys i lokaler, badeværelser, biler og i indkørsler, men de anvendes efterhånden i lige så høj grad sammen med en husalarm.

Når du anvender en PIR sensor til dit alarmsystem, foregår det således, at når alarmen kobles til, så vil PIR sensoren detektere personer, der går forbi. Dette sker ved hjælp af den infrarøde teknologi, som opfanger de varmeændringer, der sker i rummet, når en person bevæger sig.

Du skal derfor altid være opmærksom på at placere dine PIR sensorer korrekt og forsvarligt, således at de ikke reagerer og starter alarmen ganske unødvendigt. Eksempelvis kan temperaturudsving forårsaget af radiatorer, ventilationsanlæg og direkte sollys detekteres af PIR sensoren, hvorved alarmen fejlagtigt går i gang, hvis den er koblet til.

Både erhverv og privat

I mange år har erhvervslivet anvendt alarmsystemer af den ene eller den anden slags. Systemerne er da også efterhånden blevet mere og mere avanceret, hvad angår teknologien, men de i er lige så høj grad blevet mere og mere brugervenlige. Derfor er der i dag også rigtig mange danskere, som anvender alarmsystemer og dertilhørende PIR sensorer på privatadressen.

Der er kommet nemmere og enklere kontrolpaneler til, så selv de personer med relativ lav teknisk kunnen kan betjene systemerne. Derudover er det også blevet ganske almindeligt for private, der har installeret alarmsystemer i hjemmet, at benytte sig af de omtalte PIR sensorer. Nogle tyverialarmer understøtter nemlig de populære og effektive PIR fotosensorer.

PIR fotosensor

En PIR fotosensor er en sensor, som har et indbygget kamera. Kigger man f.eks. på PIR fotosensoren fra HouseGuard, vil man se, at en fotosensor også kan være udstyret med LED-blitz. På den måde er det muligt for sensorens indbyggede kamera at tage billeder af eksempelvis uvedkommende gæster, selv når det er mørkt.

Fotosensoren er en bevægelsessensor, som trådløst kan kobles på selve alarmsystemet. PIR fotosensoren fra HouseGuard alarmer tager billeder, når den registrerer bevægelse i rummet eller udendørs. Den starter naturligvis alarmen efter hensigten, og derudover tager den tre billeder med et interval på henholdsvis to sekunder pr. billede.

Billederne kan sendes videre til flere modtagere, og de kan eksempelvis sendes som MMS eller som en fil i en e-mail.

PIR dyreimmun

En dyreimmun PIR fotosensor minder på mange måder om en ganske almindelige PIR fotosensor. Den har dog en ekstra funktion, der gør, at mindre kæledyr og husdyr ikke registreres af fotosensoren, hvorved du undgår, at alarmen uhensigtsmæssigt går i gang.

HouseGuard Dyrimun PIR-fotosensoren er også udstyret med LED-blitz, som sikrer tydelige billeder i mørke. Udover de tre billeder, som kameraet taget i tilfælde af, at alarmen går, så har du også mulighed for at fjernstyre kameraet via din telefon og dermed tage et billede vha. fotoforespørgselsfunktionen.