En PIR sensor er en populær form for sensor, som oftest anvendes til lysstyring og alarmsystemer. PIR står for Passive InfraRed, og PIR sensoren bruger således infrarødt lys i sin sensor, hvorved den kan registrere ændringer og udsving i temperaturen, når personer bevæger sig.

Fotolarm med PIR fotosensor

Denne PIR sensor er en fotosensor som tager billeder når alarmen går.

Man ser hyppigt PIR sensorer blive brugt til styring af lys i lokaler, badeværelser, biler og i indkørsler, men de anvendes efterhånden i lige så høj grad sammen med en husalarm.

Når du anvender en PIR sensor til dit alarmsystem, foregår det således, at når alarmen kobles til, så vil PIR sensoren detektere personer, der går forbi. Dette sker ved hjælp af den infrarøde teknologi, som opfanger de varmeændringer, der sker i rummet, når en person bevæger sig.

Du skal derfor altid være opmærksom på at placere dine PIR sensorer korrekt og forsvarligt, således at de ikke reagerer og starter alarmen ganske unødvendigt. Eksempelvis kan temperaturudsving forårsaget af radiatorer, ventilationsanlæg og direkte sollys detekteres af PIR sensoren, hvorved alarmen fejlagtigt går i gang, hvis den er koblet til.

Både erhverv og privat

I mange år har erhvervslivet anvendt alarmsystemer af den ene eller den anden slags. Systemerne er da også efterhånden blevet mere og mere avanceret, hvad angår teknologien, men de i er lige så høj grad blevet mere og mere brugervenlige. Derfor er der i dag også rigtig mange danskere, som anvender alarmsystemer og dertilhørende PIR sensorer på privatadressen.

Der er kommet nemmere og enklere kontrolpaneler til, så selv de personer med relativ lav teknisk kunnen kan betjene systemerne. Derudover er det også blevet ganske almindeligt for private, der har installeret alarmsystemer i hjemmet, at benytte sig af de omtalte PIR sensorer. Nogle tyverialarmer understøtter nemlig de populære og effektive PIR fotosensorer.

PIR fotosensor

En PIR fotosensor er en sensor, som har et indbygget kamera. Kigger man f.eks. på PIR fotosensoren fra HouseGuard, vil man se, at en fotosensor også kan være udstyret med LED-blitz. På den måde er det muligt for sensorens indbyggede kamera at tage billeder af eksempelvis uvedkommende gæster, selv når det er mørkt.

Fotosensoren er en bevægelsessensor, som trådløst kan kobles på selve alarmsystemet. PIR fotosensoren fra HouseGuard alarmer tager billeder, når den registrerer bevægelse i rummet eller udendørs. Den starter naturligvis alarmen efter hensigten, og derudover tager den tre billeder med et interval på henholdsvis to sekunder pr. billede.

Billederne kan sendes videre til flere modtagere, og de kan eksempelvis sendes som MMS eller som en fil i en e-mail.

PIR sensor – udendørs 

En udendørs PIR sensor kan forebygge tyveri. Når sensoren registrerer bevægelse vil lyset omkring dit hus tænde, og det vil ofte skræmme tyven væk. En udendørs PIR bevægelsessensor kan derfor godt være en investering til at sikre dit hjem. Sensoren kan du f.eks. sætte op ved hoveddøren, carporten eller terrassen.

ANNONCE:

Herunder finder du en god og billig PIR sensor til udendørs brug

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Elvvs.dk 221,00 260,00 Køb her

PIR sensor – indendørs 

Det kan derudover være en stor hjælp at have en bevægelsessensor indendørs. I rummet, hvor sensoren hænger vil lyset tænde og slukke automatisk. Det kan derfor være en kæmpe hjælp, når du har hænderne fulde, og derfor ikke kan trykke på kontakten. Yderligere kan du spare penge på elektriciteten, da du eller dine børn sikkert flere gange om dagen glemmer at slukke lyset efter sig.

ANNONCE:

Herunder finder du en god og billig PIR sensor til indendørs brug

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Elvvs.dk 596,00 635,00 Køb her

Hvilken PIR sensor skal du vælge?

  • PIR vægsensor
  • PIR loftsensor

PIR vægsensor

Denne PIR vægsensor er den mest kendte. Den skal hænge på væggen, og kan opfange bevægelse flere meter ud i rummet.
Det er en fordel at vælge PIR vægsensoren til mindre og aflange rum. Hvis rummet ikke er firkantet kan vægsensoren dække et større område end loftsensoren kan. Du kan montere flere vægsensorer, så de tilsammen kan dække hele rummet. 

PIR loftsensor 

Loftsensoren sættes i loftet ligesom en røgalarm. Den kan opfange bevægelse i et større rum, og er derfor optimal hvis du ønsker at bruge den i et stort rum. Når den hænger i loftet skal du heller ikke tænke på, om du har nogle møbler der står i vejen. 

Du skal vælge loftsensoren hvis du har større rum som f.eks. en stue, hvor du har mange høje møbler stående, som kan skygge for en PIR sensor der hænger på væggen.

PIR dyreimmun

En dyreimmun PIR fotosensor minder på mange måder om en ganske almindelige PIR fotosensor. Den har dog en ekstra funktion, der gør, at mindre kæledyr og husdyr ikke registreres af fotosensoren, hvorved du undgår, at alarmen uhensigtsmæssigt går i gang.

HouseGuard Dyrimun PIR-fotosensoren er også udstyret med LED-blitz, som sikrer tydelige billeder i mørke. Udover de tre billeder, som kameraet taget i tilfælde af, at alarmen går, så har du også mulighed for at fjernstyre kameraet via din telefon og dermed tage et billede vha. fotoforespørgselsfunktionen.