CCTV TV overvågning

CCTV står for Closed Circuit TeleVision og er et lukket TV overvågningssystem.

Måske har du stødt på betegnelsen CCTV system inden for videoovervågning før. CCTV står for Closed Circuit TeleVision. Frit oversat til dansk betyder det et lukket TV kredsløb.

Med et lukket kredsløb forstås det at kameraet kun sender signalet et bestemt sted hen, typisk til en eller flere optagere.

Et overvågningssystem skal selvfølgelig være sikkert og derfor installeres det i et lukket kredsløb, så det ikke kan opfanges af andre end dem det er beregnet til. Det modsatte af lukket TV kredsløb er det vi kender fra et traditionelt TV signal på fjernsynet.

Når et overvågningssystem er CCTV er det ikke ensbetydende med at det er et kablet system. Du kan nemlig sagtens lave et trådløst CCTV, blot et kablet CTTV eller lave et mix af både kablet og trådløse kameraer.

Priserne på CCTV er kommet ned i et prisleje hvor private også kan være med.

Når du skal vælge overvågningskamera skal du tage højde for omgivelserne. Skal du installere overvågning udenfor, skal du vælge specielle udendørs kameraer, som kan holde til regn og andre vejrforhold.

Udendørs kameraer koster kun en lille smule mere end indendørs kameraer. Derfor er der også mange der vælger at bruge den udendørs kameramodel inden for.

Belysning

Et almindeligt kamera skal bruge relativt meget lys for at kunne optage noget brugbart. Skal du overvåge steder hvor der er dunkelt, har lav belysningen eller slet ingen belysning, skal du købe et night vision kamera der kan optage infrarødt. En gadelampe giver typisk ikke nok belysning til et almindeligt kamera. Her skal du kigge efter hvor mange LUX kamearet kan optage med. Jo lavere LUX des mørkere kan kameraet optage i. 0 LUX betyder total mørke.

Det kan være en fordel at købe et samlet overvågningssæt, så du får præcis de ting der skal til for at få installere systemet. Både kamerarer, kabler og optager.

Er du i tvivl om hvad du skal købe og installere kan du tage kontakt til en professionel installatør af videoovervågning. De kan nemt spotte dine behov så du ikke går galt i byen.