Indboforsikringen er den mest almindelige forsikring. Den bør du have uanset om du har eget hus, bor i ejerlejlighed, andelsbolig eller i en almindelig lejlighed. I denne artikel kommer vi ind på hvordan du får en billig indboforsikring, hvad den dækker samt hvad du skal gøre når prisen pludselig stiger.


ANNONCE:

Vi har gjort det rigtig nemt for dig at finde en billig indboforsikring:

  • Få priser på indboforsikring fra 3 forskellige forsikringsselskaber efter eget valg
  • Spar tid – udfyld kun én formular
  • Find hurtigt en billig indboforsikring til bedste pris
  • Tilpasset præcist dine behov
  • Gratis og uforpligtende

Indhent flere tilbud og find en billig indboforsikring

Billig indboforsikring

Hvis du vil have en billig indboforsikring bør du indhente priser fra flere forsikringsselskaber.

Det er en rigtig god idé at indhente tilbud fra flere forsikringsselskaber. På den måde kan du spare penge på forsikringen, fordi du finder det helt rigtige forsikringsselskab til din familie, udfor jeres behov.

Som skrevet tidligere i artiklen har vi gjort det nemt for dig at finde en billig indboforsikring. Klik på knappen oven for, udfyld formularen. Så får du tre gratis tilbud på indboforsikring fra forskellige selskaber, som gør det nemt for dig at sammenligne priser.

Inden du når så lagt skal du beregne din forsikringssum som du ønsker at få dækket. Forsikringssummen er værdien af dine ejendele som f.eks. tøj, smykker, cd’er, dvd’er, møbler, computer, radio, musikanlæg, bøger, kamera, værktøj, løse tæpper, malerier osv.

Hvis du samler dine forsikringer i samme selskab, så vil du typisk opnå en billig indboforsikring.  Brug knappen lige her over, for at indhente tre tilbud.

 

Hvad dækker en indboforsikring

Hvad der helt præcist er omfattet i din forsikring afhænger af hvilket forsikringsselskab du har og hvad der står i din forsikringspolice.

Der skelnes mellem almindeligt indbo og værdigenstande. Som tommelfingerregel er almindeligt indbo alle de ejendele der kan flyttes i dit hjem. Det er f.eks. tøj, møbler, løse tæpper, hi-fi, køkkenudstyr, smartphones og computer osv. Mens kontanter, guld og smykker er værdigenstande som dækkes ikke fuldt ud, men typisk kun ca. 15%.

Har din forsikringspolice et afsnit omkring særligt indbo, bør du tjekke om der skulle være specielle vilkår eller dækninger i forbindelse med det.

Generelt set dækker din indboforsikring hvis dine eller din hustands ejendele bliver stjålet eller beskadiget under indbrud, brand, vandskade eller kortslutning.

 

Hvad er familieforsikring

Mange forsikringsselskaber kalder også indboforsikringen for en familieforsikring, fordi den dækker hele hustandens private indbo. Dvs. den har som sådan ikke indflydelse på om du har familie eller bor alene.

 

Ansvarsforsikring, rejsebagage og retshjælp inkluderet

I indboforsikringen er der inkluderet en ansvarsforsikring, som dækker hvis du eller en i din hustand, skulle være skyld i skader som udløser et erstatningsansvar over for en anden part. Et typisk eksempel, kan være hvis dine børn kommer til at ødelægge noget hos nogle af deres venner.

Der er også inkluderet en mindre rejseforsikring, som dækker hvis du mister rejsegods eller bagage når du rejser og opholder dig i udlandet. Vær opmærksom på at der kan være nogle begrænsninger herpå afhængigt af din forsikringspolice. Begrænsningen kan f.eks. være betinget af hvor længe opholdet er eller hvor meget af din bagage der dækkes.

Endelig er der også en retshjælpsforsikring inkluderet i indboforsikringen. Den dækker visse omkostninger til advokatbistand. Spørg først advokaten til råds om han eller hun mener forsikringen dækker. Herefter skal du have en accept fra dit forsikringsselskab. Vær særlig opmærksom på at sager som arv, skattesager, skilsmisse, straffesager mod dig eller en person i din husstand ikke dækkes.

Indboforsikring til unge studerende

Selvom du som studerende sikkert har mindre værdifuldt indbo end f.eks. familier, så er der i den grad  for at forsikres sig. Cykeltyveri sker desværre hyppigt og det ville da være ærgerligt ikke at have råd til en ny, hvis din cykel bliver stjålet.

Derudover er der også hele ansvarsforsikringen som vi tidligere har været inde på.

Forsikringsselskaberne ved godt at det er de færreste der rent faktisk skifter forsikringsselskab, og derfor kan du hos næsten alle selskaber få en billig indboforsikring til studerende.

Studerende har ofte et begrænset budget – det ved forsikringsselskaberne også. Derfor gives store rabatfordele på bl.a. indboforsikring til studerende. I nogle tilfælde kan du spare op i mod 25%.

Er du under 21 år, skal du være opmærksom på, at du som alene udeboende, er dækket af dine forældres indboforsikring. Unge udeboende behøver altså ikke tegne en ny, med mindre de f.eks. flytter sammen med én. I dette tilfælde skal de jo så blot have en enkelt indboforsikring til deres fælles hustand.

 

Hvad gør du når priserne stiger

Du skal forvente at din forsikring stiger én gang om året. Dels kan der være ting i forsikringsmarkedet der gør forsikringerne dyrere, og dels kan forsikringsselskabet vurdere at der er større risiko ved at have dig som kunde og dermed hæve prisen.

Her er det en god idé er at indhente tilbud fra andre forsikringsselskaber og simpelthen få en generel vurdering om du betaler for meget eller om du kan spare penge på forsikring.

Et andet sted der kan gøre din indboforsikring billig, er hvis du hæver din selvrisiko. Jo højere selvrisiko du har des billigere forsikring.

Der er også nogle forsikringselskaber der giver en bedre pris hvis du sikrer dit hjem med en tyverialarm.

Derudover bør du også tjekke om du har forsikringer liggende hos forskellige selskaber. For hvis du samler din husforsikring, bilforsikring og din indboforsikring hos ét selskab, vil du samlet set få en billig forsikring på grund af de samle rabatter de fleste forsikringsselskaber tilbyder. Her kan du typisk spare 10%-40%.