Hvis du bor i en lejlighed skal du, uanset om det er en andelslejlighed, ejerlejlighed eller  lejebolig, have en indboforsikring. Indboforsikringen har nemlig som sådan ikke noget at gøre med typen af din bolig.

Lad os kigge nærmere på hvor hvorfor en indboforsikring er vigtig i lejligheden samt hvor du kan få en.Billig indboforsikring til lejlighed

Den nemmeste måde at få en billig lejlighedsforsikring er ved at indhente flere tilbud på samme tid. Vi har lavet et samarbejde med en virksomhed som  giver dig:

  • Du får 3 gratis tilbud fra forskellige forsikringsselskaber på en forsikring der matcher præcist dine behov
  • Du sparer tid fordi du kun skal udfylde kun én formular, og du finder hurtigere en billig indboforsikring til lejligheden.
  • Du bestemmer helt selv om du vil benytte tilbudende eller ej. De er altså helt uforpligtende.

Få tilbudene nu

Lejeboliger uden indboforsikring løber stor risiko

Forsikring til lejlighed

Når du bor i lejlighed er det lige så vigtigt at have en indboforsikring som var det din egen bolig.

Brancheorganisationen Forsikring og Pension lavede i 2011 en undersøgelse som viste at 17% af Danmarks mere end en million lejere ikke har en indboforsikring. Det er nogle skræmmende tal.

Uanset om der er tale om et bevidst eller ubevidst fravalg, vil en familie i en lejlighed  komme i alvorlige økonomiske problemer hvis der opstår skader og ikke de har en indboforsikring.

Skader i lejligheder kan være omkostningsfulde

Brand og røgskader kan eksempelvis ødelægge dine ejendele. Men det kan også være vandskader. En typisk vandskade i en lejlighed eller andelsbolig kan være hvis afløbsslangen falder af vaskemaskinen, og vandet løber ud og ødelægger lejligheden samt lejlighederne under. Her kan der opstå et erstatningsansvar overfor den lejer som har været skyld i skaden.

Derudover vil der ved større skader også komme omkostninger til en eventuel genhusning.

Ansvarsforsikring for lejere

Men en ting er hvad der kan ske med dine ejendele. En anden ting er erstatningsansvar. For kommer du til at gøre skade på andre mennesker eller deres ejendele, så risikerer du at hænge på et erstatningsansvar.

Sådanne skader er alt lige fra uheld i trafikken, skader under fritidsaktiviteter og sport, eller hvis dine børn laver skader i enten børneinstitution eller skole.

Hvis du eller dine børn laver skader, og der tale om et hændeligt uheld, vil ansvarsforsikringen, som ligger under indboforsikringen, typisk dække et eventuelt erstatningskrav.

Alle i hustanden, både børn og voksne, er altså omfattet ansvarsforsikringen.

Har du udeboende børn under 21 år, som bor alene, så vil de faktisk også være omfattet af din indboforsikring.

Retshjælp en del af indboforsikringen

Som lejer i lejlighed eller andelsbolig, kan du også få brug for retshjælp. Retshjælp er til en hvis grad også dækket ind under indboforsikringen.

Er der tale om retshjælp i forbindelse med din lejebolig, vil du dog typisk få hjælp fra LLO (Lejernes Landsorganisation).

Er du økonomisk presset?

Er du blandt de 17% lejere som ikke har en indboforsikring fordi du er økonomisk presset, skal du vide at du altid kan forhandle dig til en lavere ydelse hos forsikringsselskabet. Du kan eksempelvis have en højere selvrisiko. Det er klart at du skal betale mere den dag skaden sker, men tilgengæld er du dækket på alt over selvrisikoen.

Få en billig indboforsikring her