SU er en unik ting i Danmark og noget vi skal være rigtig glade for, men det er stadig ikke meget at leve for. Især ikke med de ekstremt høje boligudgifter der er i landets uddannelsesbyer. En undersøgelse foretaget af organisationen Forsikring og Pension viser at hele 21% af unge mellem 18 og 34 år ikke har en indboforsikring.

Får hjælp her til at finde en billig indboforsikring til studerende.

Uanset om man supplere sin SU med enten studielån eller studiejob, har man som studerende stadig ikke så mange penge at gøre godt med.

Tilhører man den fornuftige type, lægger man et stramt budget, hvor man gør hvad man kan for spare penge hvorend det er muligt. På den måde kan man skabe sig et tåleligt rådighedsbeløb og få plads til køb af bøger og alle de udgifter, der også følger med livet som studerende.

Indboforsikring til studerende

Studerende har svært ved at finde råd til indboforsikringer.

Når man skal lave budget og finde steder at spare, så viser undersøgelser desværre at en del unge vælger at falde for fristelsen og spare på vigtige budgetposter som a-kasse og forsikring. Præmien til en forsikring kan virke som et højt beløb, man ikke altid kan se hvad man får ud af. Måske tænker man, at man alligevel ikke ejer det store, og hvad skal man så med f.eks. en indboforsikring?

Der er desværre mange af de unge uden forsikringer der på den hårde måder oplever, hvorfor det er en dårlig idé at spare her, når uheldet er ude.

ANNONCE:

Find  nemt en billig indboforsikring til studerende:

  • Få priser på indboforsikring fra 3 forskellige forsikringsselskaber efter eget valg
  • Spar tid – udfyld kun én formular
  • Find hurtigt en billig indboforsikring til bedste pris
  • Tilpasset præcist dine behov som studerende
  • Gratis og uforpligtende

 

Hvad dækker en indboforsikring?

Lad os først lige kigge på, hvad en indboforsikring egentlig er og hvad den dækker. Som navnet indikerer, dækker den dit indbo. Der er gennem tiden lavet mange billeder, der skal illustrere dette. Ét af de bedste efter vores mening er det med dukkehuset. Hvis du forestiller dig dit hjem som et dukkehus, og vender bunden i vejret på det, så er alle de ting, der falder ud, dækket af din indboforsikring. Det er et lidt forsimplet billede, for der kan være andre ting som f.eks. cykler og lignende, der også er dækket af indboforsikringen, men som udgangspunkt kan du regne med at en indboforsikring dækker alle de ting du ejer. Indboforsikringen bliver sat i kraft, hvis du mister dit indbo ved enten tyveri, røveri, brand, hærværk eller uheld. Der kan være forskel på indboforsikringer fra forsikringsselskab til -selskab. Nogen dækker kun indbo i hjemmet, andre dækker også indbo på rejse osv. Husk at tjekke dette hos dit forsikringsselskab, eller hos de selskaber du snakker med, når du tegner en ny forsikring.

Vær endvidere opmærksom på at du indtil du er 21 år som udgangspunkt er dækket af dine forældres indboforsikring. Dette gælder uanset om du er ude- eller hjemmeboende. Bor du hjemme og er ældre end 21 år, er du selvfølgelig stadig dækket af deres forsikring. Egen indboforsikring giver med andre ord først mening, når du er over 21 år og bor for dig selv.

 

Hvad hvis min telefon bliver stjålet eller jeg taber den?

Har man en iPhone eller en anden dyr smartphone, så vil det for mange studerende faktisk være en af deres største værdier – både økonomisk, men også rent praktisk. Det er svært at forestille sig livet uden en smartphone. Desværre bliver der stjålet en del telefoner især i nattelivet, og de har det også med at gå i stykker, når man taber dem ved et uheld. Dækker indboforsikringen også her?

For det første skal man jo sørge for ikke at tilhøre de ovenstående 21%, der ikke har en indboforsikring. Det siger sig selv. Men stadig er det ikke en regel, at man altid kan få dækket sin smartphone ved tyveri eller uheld. Der er nemlig noget der hedder “groft uagtsomhed”. Det vil f.eks. sige at er du på diskotek og efterlader din telefon på bordet, mens du går på toilettet eller er i gang på dansegulvet, så vurderer forsikringsselskabet, at du har handlet uagtsomt, og dækker dermed ikke tabet. Det samme gælder, hvis du taber din telefon ud af lommen og den går i stykker. Forsikringsselskabet regner med andre ord med at du selv gør hvad du kan for at passe godt på din telefon. Gør du det, og telefonen alligevel bliver røvet, stjålet eller ødelagt, så vil din indboforsikring gå ind og dække tabet efter gældende regler.

En smartphone er dyr, men det er stadig et forholdsvist lille beløb sammenlignet med andre værdier som hus, bil og den slags. Vær meget opmærksom på hvor høj selvrisikoen er på din indboforsikring. Hvis den f.eks. er på 5.000 kr., så er der ikke meget tilbage for forsikringsselskabet at dække i forhold til en ny telefon.

 

Dækker indboforsikringen mine ting, når jeg er på festival?

forsikring festival

På festivallernes teltplads sker der ofte tyveri. Men dækker ens forsikring det?

En stor del af Danmarks unge og studerende bruger sommeren på én eller flere af landets festivaller. Om det er Roskilde Festival, Smukfest, Northside eller en anden gør ingen forskel: realiteten er at der forsvinder mange ting ved disse begivenheder, hvor mange mennesker er samlet på lille plads. Tager du på festival, har du ofte en del værdier med, som skal opbevares steder, man normalt ikke ville regne som specielt sikre. Du bor i et telt og har dine ting i tasker, punge osv. Folk tager gerne smartphones, kameraer, dyrt tøj, sko osv. med i tasken , når de tager afsted på festival.

Der er to ting, du skal være opmærksom på, når det kommer til forsikringer og festivaller. For det første er det en god idé at undlade at medbringe for mange kontanter eller dyre smykker. Disse dækkes nemlig ikke af en indboforsikring. Brug i stedet kreditkort til at betale med og lade de dyre smykker blive hjemme. For det andet dækker forsikringen kun ved tyveri, hvis dine ejendele er “forsvarligt opbevarede”. Når det drejer sig som festivaller kræver dette et aflåst telt – altså at du har hængelås på teltet. Der må ikke være fri adgang. Opbevarer du dine ting i et aflåst telt, vil de være dækket af din indboforsikring, hvis de alligevel bliver stjålet fra teltet. Politiet vil i det tilfælde jo kunne se at der er tiltvunget sig uretmæssig adgang. Tyveri af ejendele, du opbevarer på din person er som udgangspunkt også dækket af forsikringen, såfremt du ikke handler uagtsomt. Genstande der ligger udenfor teltet er ikke dækket af din forsikring.

 

ANNONCE:

Få 3 tilbud på indboforsikring til unge og studerende

Få 3 tilbud her 

 

Vær også opmærksom på at en indboforsikring automatisk indeholder en ansvarsforsikring. Det vil sige at den dækker, hvis du ved et uheld kommer til at forvolde skade på andres person eller ejendom. Dette er ikke uvigtigt i forhold til hverken festivalliv eller byliv.