Jacob Jensen røgalarm – dansk design bedst i test

Jacob Jensen er en anerkendt dansk designer, som har udviklet og designet et hav af industrielle produkter igennem årene. Ikke mindre end 500 forskellige produkter er det blevet til – alt lige fra briller, telefoner og radioer til ure, elkedler og naturligvis den populære Jacob Jensen røgalarm.

Brand i hus

I 2012 rykkede det danske brandvæsen ud til ca. 5.000 brande.

Hvis du er på udkig efter en moderne designer røgalarm, så bør du tage et kig på de forskellige optiske og ioniske røgalarmer fra Jacob Jensen. Udover at de har et lækkert og stilrent, dansk design i sort eller hvid, så er de tilmed kåret som nogle af de allermest effektive og sikre røgalarmer på markedet.

Netop sikkerhed og effektivitet er noget af de absolut mest væsentlige at bide mærke i, når du er på udkig efter nye røgalarmer til hjemmet – i sidste ende handler det om liv og død, og det anbefales derfor ikke at gå på kompromis med kvaliteten på dette punkt.

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykkede det danske brandvæsen i 2012 ud til ca. 5.000 brande rundt omkring i landet. Hele 58 af disse brande medførte dødsfald – dødsfald, som sandsynligvis kunne have været undgået ved korrekt brug af gode røgalarmer.

Herunder ser vi mere på den populære designer røgalarm fra Jacob Jensen. Vi gennemgår endvidere forskellen på optiske og ioniske røgalarmer, samt hvor i huset du bør opsætte dine røgalarmer.

Køb Jacob Jensen Røgalarm her

 

 

Hvordan klarer jacob jensen røgalarm sig i tests?

Jacob Jensen Røgalarm

Jacob Jensen røgalarm har ikke blot et lækkert stilrent design men er også kåret som en af de bedste røgalarmer.

I 2011 lavede Forbrugerrådets blad Tænk en gennemgående test af 24 forskellige røgalarmer af henholdsvis udenlandsk og dansk design, og resultaterne var slående. Hele ni ud af de 24 røgalarmer fejlede i testen, og en håndfuld havnede markant i toppen som de mest effektive og betryggende.

Den ioniske Jacob Jensen røgalarm endte på en flot og velfortjent plads blandt de to bedste. Mange af de alarmer, som fejlede i testen, reagerede alt for sent på kraftig røg – nogle af dem var hele 10 minutter om at sætte i gang, hvilket er alt for langsomt.

Alarmerne i toppen af listen, heriblandt røgalarmen fra Jacob Jensen, præsterede at gå i gang allerede efter 2 minutters tid, hvilket er meget mere optimalt og hensigtsmæssigt i forhold til at blive vækket og alarmeret i god tid.

Hvad er en optisk røgalarm?

Der findes overordnet set to former for røgalarmer, som fungerer på hver sin måde. Begge typer opfanger røgpartiklerne fra branden, men det sker på to forskellige måder. Den første alarm kaldes for en optisk røgalarm, og den fungerer således, at den ser røgen, mens den endnu er kold.

Når en brand opstår, sker der først og fremmest det, at gløderne langsomt skaber en kold, men synlig røg. I denne fase af branden vil en optisk røgalarm se røgen og reagere hurtigere end en ionisk røgalarm.

En optisk røgalarm egner sig godt til rum, hvor der typisk vil opstå fejlalarmer i forbindelse med pludselig temperaturskift, dampe og træk. Disse rum kan f.eks. være køkkenet og uden for badeværelset, som hyppigt udsættes for sådanne ufarlige udløsere, hvor man helst gerne ser, at røgalarmen ikke går i gang.

Køb Jacob Jensen Optisk Røgalarm her

 

Hvad er en ionisk røgalarm?

I modsætning til den optiske røgalarm, som ser den kolde røg, gør en ionisk røgalarm dét, at den føler varmen fra røgpartiklerne. Ved pludselige og hurtigt voksende brande tager flammerne til, og røgen bliver varm og usynlig.

En optisk røgalarm er derfor bedre og hurtigere til at reagere på denne form for brand og varme, hvorved den går i gang og alarmerer personer i boligen i tide.

Den egner sig godt til rum, hvor branden kan hurtigt kan opstå og udvikle sig til flammer og høj varme. Tilsvarende er den ikke særlig velegnet til køkken, badeværelse og lignende rum med damp og temperaturskift.

Update: De ioniske røgalarmer fra Jacob Jensen føres desværre ikke mere.

Overvej i stedet en Jacob Jensen Optisk Røgalarm

 

Tips til placeringen af dine røgalarmer

Det er selvfølgelig meget væsentligt, hvor i huset du vælger at opsætte dine røgalarmer. Som grundregel kan man sige, at samtlige opholdsrum bør være forsynet med en god og sikker røgalarm, dette være sig stuen, sove- og børneværelser samt lignende rum, hvor familien opholder sig jævnligt.

Ovennævnte rum er bestemt af højeste prioritet, men det anbefales at sikre samtlige dele af huset, og de fleste vil da nok også mene, at en investering i overlevelse ikke er en investering, man bør kimse ad. Øvrige rum kan f.eks. være trapper, gange og kontorer.

Nogle mener, at man bør undgå at opsætte røgalarmer i køkkenet og på badeværelset. De fleste røgalarmer af høj kvalitet, heriblandt den førnævnte Jacob Jensen røgalarm, er udstyret med reguleringsmuligheder til netop køkken og andre rum, hvor den kan være behov for at reducere følsomheden, f.eks. når der laves mad.

Vær dog opmærksom på, om din valgte røgalarm kan holde til at opsættes på badeværelset, i kælderrum og andre steder, hvor der er meget fugtigt.

2015-12-11T14:16:51+00:00

16 Comments

 1. Lene Andersen 9. april 2015 at 10:51 - Reply

  Jeg har 2 Jacob Jensen røgalarmer som efter 2,5 år ikke virker mere og producenten mener da også at det er en teknisk fejl. Fordi der er gået mere end 2 år “kan de desværre ikke hjælpe”.
  Hvad er det for en service når de selv mener at det er en teknisk fejl.
  Så lad være med at købe disse røgalarmer.

  • webmaster 22. april 2015 at 22:31 - Reply

   Hej Lene
   Jeg er ked af at høre du har haft en dårlig oplevelse med Jacob Jensen røgalarmerne. Og det er producenten du har haft fat i og ikke forhandleren?

   /Lars

 2. Tommy Petersen 19. august 2015 at 11:35 - Reply

  Bemærk lige at den OPTISKE Jakob Jensen røgalarm er blevet testet i 2015 af Tænk og her får den placeringen: “den syvende dårligste ud af 23 testede alarmer”! Pt. sælges denne model som SPOT tilbud!

  Retfærdigvis skal nævnes at den IONISERENDE model blev kåret som den bedste i Tænks test i 2011.

  • webmaster 20. august 2015 at 11:51 - Reply

   Tak for de opdaterede info. Artiklen bygger også på testen fra 2011.

   • Lisbeth Pedersen 2. november 2015 at 22:21 - Reply

    Men jeres henvisninger er til de optiske røgalarmer og ikke de ioniserede røgalarmer, som I omtaler!

    • webmaster 2. november 2015 at 22:46 - Reply

     Hej Lisbeth
     Tak for info. Ja – kan da godt se at linket til den ioniske røgalarm ryger over til en side hvor der kun er optiske. Det lader til at forhandleren ikke har de ioniske længere. Jeg har lige Googlet lidt, og det ser desværre ud til, at de ikke føres længere.
     Derfor har jeg netop opdateret artiklen.

 3. Thorkild Knudsen 26. december 2015 at 01:25 - Reply

  Det er ikke korrekt at den ioniserede ikke forhandles længere. Jeg har netop fået et sæt i julegave. De er købt hos Aage Langkjær i Skælskør.

  • webmaster 29. december 2015 at 10:36 - Reply

   1000 tak for info, Thorkild. Ved du om det evt. er et restparti de har haft liggende?

 4. Karin guldberg 13. april 2016 at 15:16 - Reply

  Hej
  Bliver lige nu bekymret da jeg netop har købt 2 optiske Jacob Jensen røgalarmer hos Coop og læser her og i Bo Magasinet om Tænks test hvor Jacob Jensen Røgalarm Optisk – model: JBXS03 dumper i testen 2015.

  Hvor kan jeg se model nummer da jeg ikke vil montere dem hvis de er af den model men returnere dem i en fart.

  Ser frem til at modtage et svar

  • webmaster 15. april 2016 at 13:35 - Reply

   Hej Karin
   Jeg vil anbefale dig at tage fat i det sted, hvor du har købt røgalarmen, og spørge hvilken model det er, de har solgt dig.

   Dbh
   Lars

   • Karin guldberg 15. april 2016 at 14:19 - Reply

    Hej Lars

    Tak for dit svar.
    Jeg fandt produkt nummeret på varen da jeg kom hjme og det var den fra Tænk.
    Jeg havde endnu en dag at returnere den i så den er sendt retur til dem.

    Heldigvis havde jeg ikke monteret dem endnu for jeg havde købt to.

    Jeg printede siden fra dette link og vedlage pakken :-]
    http://bomagasinet.dk/roegalarm-test-hvilke-roegalarmer-er-de-bedste/

    Takker mange gange for dit svar

    Vh
    Karin

 5. Vibeke Kristensen 3. juli 2016 at 21:30 - Reply

  Jeg forsøger at skifte batteri på min røgalarm (Jacob Jensen, ionisk), og hver gang jeg isætter batteriet, så begynder den at hyle og jeg kan ikke stoppe det ved at trykke på knappen på forsiden.
  Har du/I et forslag til hvad grunden kan være til det? Har ikke tidligere oplevet dette problem.

  Venlig hilsen Vibeke Kristensen

  • webmaster 15. juli 2016 at 08:49 - Reply

   Hej Vibeke.
   Desværre. Det kan måske være et defekt batteri såvel som røgalarmen der er defekt.

 6. Steen Houborg 26. december 2016 at 11:53 - Reply

  Jeg fik for 2 år siden 2 stk. Jacob Jensen Optisk røgalarm typeJBXS03, ingen af dem virker iht til testbeskrivelsen efter udskiftning af batteri. Jeg kan se bla. Inspiration nu har dem på tilbud til kr. 299,00, det er vel rart at få tømt lageret, inden den manglende kvalitet bliver kendt.

  Venlig hilsen Steen Houborg

 7. Bengt 5. marts 2017 at 15:46 - Reply

  Hej, jeg har problemer med det sorte plastik dims som skal bruges når røgalarmen monteres på væg/loft.

  Jeg har haft flere tilfælde hvor dele er knækket af.

  Er det muligt at købe nogle ekstra af disse dimser

  • webmaster 5. marts 2017 at 19:24 - Reply

   Hej Bengt
   Det ved jeg desværre ikke. Prøv at spørge der hvor du har købt røgalarmen.

   /Lars

Leave A Comment