Billig trådløs røgalarm

Røgalarmen reagerer på den røg der udvikles inden der opstår flammer. Tidsnok til at tilkalde hjælp og komme i sikkerhed.

Der skal ikke så meget til for at beskytte din familie og dine ejendele mod brand. En røgalarm vil reagerer på den røg der udvikles i starten af en brand, hvilket vil være tidsnok til enten at få slukket branden, tilkaldt hjælp eller søge i sikkerhed uden for huset.  

I 2012 rykkede brandvæsenet i følge Beredskabsstyrelsen ud til godt 5.000 brande i beboelser. 58 af dem var dødsbrande hvor en eller flere omkom. Dødsårsagen ved brand er typisk forbrænding eller kulilteforgiftning.

Kulilten opstår meget tidligt i branden. Den lugter ikke og er næsten ikke til at opdage, hvis du og din familie ligger og sover.  Men en røgalarm vil advare jer, så I kan nå at komme i sikkerhed og ringe 112.

ANNONCE:

Dansk produceret trådløs røgalarm fra Jo-EL

Jo-EL er en dansk el-producent som er en del af den danske Laurits Knudsen koncern. Jo-EL har nogle ganske gode og billige trådløse røgalarmer på markedet. Her har vi fundet to af deres populære modeller:

[table “6” not found /]

Classic Solo er en klassisk røgalarm på størrelse med en kagetallerken. Blandt de bedste røgalarmer i Tænks forbrugertests fra 2011 hvor Jacob Jensen røgalarmen også fik top karakter.

Almost Invisible er meget unik på grund af dens størrelse som er mindre end en tændstikæske.

Bedste placeringer for røgalarmer

Det er vigtigt at du opsætter dine røgalarmer i jeres opholdsrum. Det er f.eks. i jeres stue, jeres soveværelse og børnenes soveværelser. Du bør også opsætte en på centrale steder som f.eks. gangarealer eller ved trapper.

Der er også steder hvor du ikke bør opsætte den.

F.eks. skal du ikke opsætte en røgalarm i badeværelset. Det er ikke fordi der er mindre risiko for der opstår brand her, men i badeværelset er der mere fugtigt end andre rum og det kan røgalarmen ikke holde til.

I køkkenet skal du heller ikke opsætte en røgalarm. Her er der nemlig relativt store temperatur sving fra komfur, ovn, og opvaskemaskiner. Du vil faktisk også opleve at den udløses unødigt under madlavning. Hav det i mente når du monterer en røgalarm nær køkkenet.

Hvad er forskellen mellem optisk og ionisk røgalarmer

Begge typer røgalarmer er designet til at detektere røgpartikler i luften. Hvor store disse partikler er afhænger af hvad der brænder.

I den indlederne fase af branden, hvor der er tale om ulme- eller glødebrand, udvikles røgpartiklerne langsomt og røgen er relativ kold. En optisk røgalarm “ser” røgen og vil typisk reagere hurtigere mens røgen er synlig men endnu er kold. En optisk røgalarm kaldes af nogle producenter også for en fotoelektrisk røgalarm.

Når branden udvikler sig til flammer og ild, vil det udlede store mængder af varme med overvejende små sorter af partikler. En ionisk røgalarm “mærker” disse partikler og varmeudviklingen, og regerer derfor typisk hurtigere ved åbne flammer. Den er god i rum hvor branden kan udvikle sig hurtigt.

Ioniske røgdetektorer giver ofte flere fejlalarmer pga. kogedampe, træk og hurtige temperaturændringer end en optisk røgalarm vil. Derfor er de optiske røgalarmer, bedst ved køkken og badeværelse.