Hvis nogen gerne vil ind i dit hjem, så skal de nok komme det uanset hvad. Men der er stadig masser af ting du kan gøre for at lave en bedre tyverisikring af dit hjem.

Sikring af huset

En indbrudstyv har meget sjældent masser af tid. Det skal helst gå lidt tjept, for så er der mindre risiko for at han bliver fanget.

Derfor vil professionelle indbrudstyve vil kigge efter de svage punkter på din bolig. Vurderer de at det er svært at komme ind er dét forbundet med en større risiko. Så jo sværere du gør det for tyven, jo mindre risiko er der for indbrud.

Sikring af huset er altså ikke bare installation af tyverialarm eller videoovervågning, men et helhedsbillede af hvordan din bolig er sikret. Der er to steder du skal sikre: Indgange og flugtveje

Sikring af indgange

Tyverisikring af hjemmet

Jo svære du gør det for tyven at komme ind og ud af dit hjem jo større sandsynlighed er der for at du undgår tyveri.

Sikring af hoveddøren er typisk den man kigger på først. Men det er faktisk sjældent det er der du skal starte. For hoveddøren vender ofte ud mod offentligheden, f.eks. til en vej eller en trappeopgang. Af den grund er det ikke ikke tyvens foretrukne vej ind til dig.

Dermed ikke sagt at du skal nedprioritere sikkerheden på hovedøren. Du skal blot være opmærksom på at tyvens bedste arbejdsbetingelser er et sted hvor han kan stå uforstyrret.

Kældervinduer og kælderdøre er der i mod ofte nemmere indbrudsveje. De ofte også ældre og måske ikke så velholdte som husets øvrige døre og vinduer, og derfor nemme at bryde op uden det skaber opmærksomhed.

Men også almindelige vinduer i stueplan, havedøre, køkkendøre eller terrassedøre er indbrudsveje du bør sikre. Her kan du overveje låsbare greb på vinduer og døre eller investere i indbrudssikre vinduer.

Sikring af flugtveje

Når først tyven er inde i dit hus, gælder det for ham at blive hurtig færdig og komme ud igen, så han minimerer risikoen for at blive opdaget og fanget.

Den hurtigste vej ud er ikke nødvendigvis den samme vej som han kom ind, og derfor er flugtvejen mindst lige så vigtig at sikre, som indgangene.

En typisk flugtvej vil f.eks. være en terrassedør eller endda hoveddøren, som ofte nemt kan låses op inde fra. Men har du fulgt rådet fra før kan du altså bruge låsbare greb og dermed kan denne vej ikke bruges til flugt.

Vær opmærksom på at inden tyven bryder ind lægger han også en flugtplan. Gør alt for at spolere den plan – gør sikring af dit hus og husets flugtveje så synlige som muligt. Så er du bedre stillet.

Tyverisikring med LED lys

Tyverisikring med led lysDu kan også overveje at købe LED stearinlys med timer. Det er en lille LED pære som lyser via et batteri. Derudover bevæger lyset sig, og ligner fuldstændig almindelige stearinlys. De findes både som som stearinlys og fyrfadslys og nogle af dem kan du også indstille til at “tænde” på bestemte tidspunkter.

Hvis indbrudstyven tror at det er rigtige stearinlys, vil han tro at du er hjemme.

Sikring af garageport

Garageporte som er lavet af træ, er forholdsvis nemme at brække igennem, specielt hvis porten har en revne forneden, hvor tyven bare kan sætte et koben i. Man bør derfor skifte træ porten til en metalport.

Garager er generelt meget blottet og iøjnefaldende for tyve. Derfor bør man installere et sikkerhedssystem, som kan ses eller høres af naboen eller de forbipasserende, og som bliver sendt videre til et alarmselskab.

Det kommer bag på de fleste, at nogle af deres ting som står i garagen, ikke er dækket ind under deres indboforsikring. Selvom garagen er aflåst vil ting som smykker, tyvetækkelige ting, ædelsten, perler, penge og lignende ikke være dækket ind, hvis der en dag skulle komme indbrud.

Tyvetækkelige ting er ting som har en størrelse eller en værdi, som gør det nemt for tyven at sælge videre. Såsom en computer, mobiltelefoner, tablet, fladskærms tv, musikanlæg, kamera, designmøbler, ure og antikviteter.

 

Lad som om du er hjemme

Sørg  sidste ting kan forsøge i forhold til tyverisikring er at få det til at se ud som om du er hjemme. Der er alle de klassiske med at have en bil i indkørslen, sørge for at der er affald i dine skraldespande og huske at tømme postkassen