Undgå indbrud ved at få dit hus til at se beboet ud mens du og din familie er på sommerferie.

Undgå indbrud ved at få dit hus til at se beboet ud mens du og din familie er på sommerferie.

Et tomt ubeboet hus giver de bedste arbejdsbetingelser for indbrudstyve og derfor er sommerferien bl.a. en af de perioder hvor danskerne plages af mange indbrud.

Der er masser af ting du kan gøre så dit hus bliver mindre attraktivt for indbrudstyven.

Dit hus skal se beboet ud

Når du tager afsted på ferie så sørg for at dit hus ser beboet ud mens du er væk. Hvis tyvene tror der er en risiko for at du pludselig tropper mens de er i gang med indbruddet, så undgår de dit hus. Her er beskrevet nogle metoder du kan bruge.

Lad børnenes lejetøj ligge

Lad vær med at rydde dine børns legetøj afvejen. Lad det ligge fremme, både i stuen og på børnenes værelser. Du kan også lade legetøj ligge udenfor. F.eks. en fodbold, stangtennis, en trehjulet cykel eller hvad I har. Undgå dog at hav noget stående som kan samle vand – f.eks. en spand en sandkageform, eller lignende. Får vi en regnfuld sommer, kan det virke afslørende.

Lad visse haveredskaberne stå

I haven kan du også lade visse haveredskaber stå fremme. Eksempelvis kan du rulle haveslangen ud som om den lige har været i brug eller lade trillebøren stå fremme Dog skal du passe på med de haveredskaber som kan bruges som værktøjer til at bryde ind. Eksempelvis skovle, spader, stiger osv. Har du mulighed for det, så lad disse redskaber være låst inde.

Få tømt postkassen

Efter den nye postlov har alle nu en postkasse og med et stort antal af reklamer, kan postkassen meget hurtig blive fyldt op. Og det er en god indikator for at ingen er hjemme eller har været hjemme i et stykket tid. Lav en aftale med naboen om at de tømmer postkassen hver dag.

Fyld i skraldespanden

Er din skraldespand stadig tom flere dage efter skraldemanden har været der, viser det også at du ikke er hjemme. Bed dine naboer om at smide en skraldepose eller to i skraldespanden.  Det er aktiv nabohjælp.

Undgå visne blomster

Sørg for at der bliver holdt liv i dine blomster mens du er væk. Det gælder både de blomster som står inde og de blomster du har i haven. Mange fjerner blomsterne fra vindueskarmen og sætter dem ud i badet for at gøre vandingen nemmere for den som hjælper. Det er en fin service, men det virker også unaturligt at du ikke har en eneste blomst i vindueskarmen.

Køb evt. nogle pæne blomster af plastik og sæt dem i vindueskarmen mens du er væk.

Få græsset slået

Jo mere solrig og tør sommer vi har des mindre vokser græsset. På den anden side, skal der ikke meget mere end et par regnvejrsdage efterfulgt af god dansk sommervejr til at få græsplænen til at eksplodere. Igen en indikation af at du og familien er bortrejst.

Hav en bil indkørslen

Hvis du har mulighed for det, så sørg for du har en bil holdende i din indkørsel. Hvis I skal bruge jeres egen bil, og kun har den ene, så spørg naboer på vejen som har to biler, om ikke de vil parkere i jeres indkørsel mens du og din familie er væk.

Organiser Nabohjælp

Ofte begås indbrud i stimer i mindre områder. Det kan f.eks. være tyvebander som husere i bestemte attraktive kvarterer. Derfor giver det ingen mening kun at sikre dig selv. Sørg for at din vej eller grundejerforening organiserer sig i aktiv Nabohjælp.  På Nabohjælp.dk kan du bestille guides til hvordan I gør det i praksis samt bestille materialer, og skilte som viser jeres engagement.

Undgå indbrud mens I er hjemme

Når det er rigtig god dansk sommer, så rykker du og din familie garanteret ud i haven. For langt de fleste er der langt fra baghave til hoveddør. Derfor er det vigtigt at du låser din fordør og lukker dine vinduer mens du er hjemme. Får I stålet noget mens I er hjemme, og er tyvene kommet ind uforhindret så dækker forsikringen ikke. Der er nemlig ikke længere tale om indbrud men simpelt tyveri.

Pas på sociale medier

Langt de fleste danskere er på et eller andet social medie og rigtig mange checker ind på feriesteder eller uploader feriebilleder. Det skal du undgå. Det er nemlig nøjagtig det samme som at reklamerer for at du er rejst væk.

Sørg som minimum for at det kun er venner og ikke venners venner der kan se dine billeder. Men bedst er det helt at vente med at uploade feriebillederne til du er kommet hjem.

Installer alarmer

Endelig kan du også installere og skilte med i har en tyverialarm. Det er en billig sikring og skaber tryghed. Med de tyverialarmer vi anbefaler kan du tilbyde din nabo en speciel kode så du ikke behøver at udlevere din egen.

Har du flere råd? Så skriv dem meget gerne herunder (bemærk din e-mail bliver ikke offentliggjort).