Kigger du på statistikken over de sidste tre år, vil du se at der er en markant stigning af indbrud i 4 kvartal. Størstedelen af disse indbrud sker desværre i hjerternes fest, julen.

Uanset tidspunktet på året er indbrud selvfølgelig utroligt trist, så brug de par timer det tager at sikre dit hjem inden du drager af sted til julefest eller på juleferie. Udover at installere en tyverialarm, er der her nogle konkrete tips til hvordan du kan sikre dit hjem mod indbrud i julen:


Infografik - Undgå Indbrud I Julen

 

Sæt infografikken ind på din hjemmeside

Du er meget velkommen til at bruge infografikken på din hjemmeside, blot du henviser til os som kilde. Du kan enten vælge at downloade infografikken og lægge den på din hjemmeside, eller bruge HTML koden herunder:


De egendele som er mest populære hos tyvene, er ofte dem som er nemme at omsætte og nemme at tage med. Men fordi de ikke fylder så meget, er de også nemme at låse væk f.eks. i et pengeskab.

 

Her er de ting du kan gøre for at minimere indbrud i julen

1. Tænd lyset

Sørg for at have lys tændt inden du tager på juleferie. Det er vigtigt at det ikke kun er ét sted der er tændt lys, men både i stue, køkken, værelser og toilettet.

 

2. Sørg for at der er lyd i huset.

Lad f.eks. radioen eller fjernsynet stå tændt. Ligesom med lyset er det også vigtigt det skal være naturligt. Det er f.eks. unaturligt at radioen kører midt om natten, mens der er slukket lys. Se om dit anlæg har en timer indbygget, eller brug en elektronisk timer som til dit lys.

 

3. Brug elektronisk timer

Det skal selvfølgelig ikke lade lyset brænde og musikken spille i 24 timer i døgnet – det vil være for nemt for indbrudstyve at gennemskue. Brug derfor en elektronisk timer som kan sættes til at tænde og slukke lyset på bestemte tidspunkter og dermed få det til at se naturligt ud.

 

4.  Træk ikke gardiner for

Hvis du trækker gardinerne eller persiennerne for i hele huset indikerer du over for tyven, at der ikke er nogen hjemme. Træk kun gardinet for i soveværelset.

 

4.  Træk ikke gardiner for

Lås alle indvendige døre, så det bliver mere besværligt for tyven at komme ind i alle rom.

 

5. Parker en bil i indkørslen

Der er flere ting der kan gøres uden for huset, så det ser ud som om du er hjemme. Har du mulighed for at have en bil stående i din indkørsel, carport eller på vejen uden for, vil det se ud som om at nogen er hjemme.

 

6. Tøm postkassen

Sørg også for de helt simple ting som at få tømt postkassen.  Det er ligeledes en opgave dine naboer kan tage sig af. Husk de skal ikke bare smides ind af din brevsprække. Det er nemt at se gennem brevsprækken om der et bjerg af aviser, reklamer og breve bag døren.

 

7. Ryd sne på fortorvet

Hvis der skulle falde sne er det en åbenlys sladderhank for at se om nogen er hjemme eller ej. Er du væk i flere dage over julen, så lav en aftale med din nabo om at han skovler og fejer sne på dit fortov og ved indgangen op til din hoveddør.  Få ham til at lave fodspor der hvor han ikke skovler, f.eks. i forhaven. Er der børn på vejen, så sig de gerne må gå ind i din have og lave snemænd og lignende mens du er væk.

 

8. Skrald i skraldespanden

Inden du forlader din bolig og går på juleferie, så skal du sørge for, at der er noget i skraldespanden. Det indikerer at der er nogen hjemme. Er du væk mens der bliver tømt skrald, så få din naboer til at smide en pose eller to af deres affald i din skraldespand.

 

9. Koordiner med naboerne

Hvis du skal på juleferie, så fortæl det til dine naboer, så de ved at du er væk, og at de skal holde særligt øje med mistænkelig adfærd. Tilmeld jer Nabohjælp ordningen og få hjælp til at organisere jer.

 

Husk også at tilbyde din hjælp

Husk at give naboen et par gode flasker vin eller måske en nytårschampagne for ulejligheden, og spørg ham hvornår du kan hjælpe ham.

 

Har du selv tips til at undgå indbrud, så skriv meget gerne en kommentar herunder.